Labas svečias

Prisijungti / Registruotis

Welcome,{$name}!

/ Atsijungti
lietuvių
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
El. Paštas:Info@Y-IC.com
Namai > žinios > Iškėlus abejonių, SOI yra pagrindinė daiktų interneto era.

Iškėlus abejonių, SOI yra pagrindinė daiktų interneto era.

Pradėjus nuo to, kai IBM pirmą kartą panaudojo SOI technologiją aukščiausio lygio 0,25 mikrometrų procesoriuje, SOI produktai daugiau nei 30 metų aprėpė tokius produktus kaip serveriai, spausdintuvai, žaidimų įrenginiai, tinklo ir saugojimo įrenginiai, nešiojamieji daiktai ir automobilių elektronika. . SOI technologijos pranašumai atitinka specifinius šių programų reikalavimus, susijusius su įrenginio greičiu, funkcionalumu ir maža energijos sąnaudomis.

Vidaus rinkoje SOI taip pat sulaukė daugiau dėmesio. Neseniai vykusiame 7-ajame Šanchajaus FD-SOI forume renginyje dalyvavo daugiau nei 400 techninių ekspertų iš substrato, plokštelių gamybos, EDA, IP, IC ir sistemų projektavimo sričių. Neseniai Soitec ir SOI aljansas, pagrindiniai substratų gamintojai SOI srityje, Pekine surengė konferenciją, kurioje pristatė SOI technologijos plėtrą ir SOI aljanso planavimo strategiją.

Daugiau nei silicio medžiaga

„Soitec“, kaip didžiausia pasaulyje optimizuotų substratų gamintoja, turi šešias gamybos įmones ir gamybos bazes Prancūzijoje, Singapūre, Belgijoje ir Kinijoje. Jis turi dvi pagrindines technologijas: „SmartCut“ ir „SmartStacking“.

Pagrindinė „Soitec“ technologija yra medžiagų atžvilgiu. Thomas Piliszczuk, vykdantis įmonės pasaulinės strategijos viceprezidento pareigas, mano, kad pagrindinis „Soitec“ siekis yra sujungti skirtingas medžiagas, kad būtų patenkinti skirtingi galutinių klientų reikalavimai dėl medžiagų savybių. Taigi, be pavyzdinių RF-SOI ir FD-SOI, įmonė kuria naujus produktus, pagrįstus trečiosios kartos puslaidininkių medžiagomis, įskaitant GaN ir SiC.

"Su dešimtmečiais besivystančia" GaN "subrendo." Soitec "tiki, kad ji gali dalyvauti kuriant šią technologiją." Tomas labai optimistiškai vertina „GaN“ technologijas. "Tačiau mes nesivystysime nuo nulio. Mes įsigijome įmonę, kuri specializuojasi plėtojant GaN technologijas. Bendrovė" EpiGaN ". Ši įmonė jau turi palyginti brandų produktą."

„GaN“ produktai išplės „Soitec“ produktų liniją, kad suteiktų vertę 5G ir galios programose. 5G programose „GaN“ produktai bus naudojami bazinėse stotyse; energijos naudojimo srityse „GaN“ produktai pasirodys automobilių energetikos sistemose.

SiC produktai taip pat bus naudojami elektrinių transporto priemonių energetikos sistemoje, kurie dideliais kiekiais bus naudojami transporto priemonių keitikliuose. „Mes kuriame SiC produktus, tai yra, naudodami mūsų„ SmartCut “ir„ SmartStacking “technologijas, kad apdorotume šią naują medžiagą.“ Tomas atskleidė: „„ Soitec “naudoja gerą„ SmartCut “technologiją naujo tipo silicio karbido plokštelėms gaminti. Kitų metų pradžioje išleisime keletą naujų produktų, kurie gali pakirsti šią pramonės šaką “.

„Be to,„ MicroLED “ekrane mes turime trečiąjį silicio indžio galio nitrido augimo polių“, - užtikrintai kalbėjo Tomas.

Plėsdamas produktų asortimentą, „Soitec“ taip pat aktyviai plečia savo gamybos pajėgumus, daugiausia naudodamas POI produktus, kurie naudojami naujos kartos RF filtruose. "Gamybos pajėgumų išplėtimo logika yra ta, kad beveik visi RF filtrų ir modulių gamintojai, projektuodami, atsižvelgia į POI pagrindus." Pasak Thomaso, tikimasi, kad įmonės POI gamybos linija Prancūzijoje išaugs iki 400 000 vienetų per metus. Tuo pačiu metu tai yra tik 6 colių substratas ir ateityje bus gaminamas 8 ir 12 colių substratas.

„Ne SOI, GaN ir POI srityje mes vystomės labai greitai, nes 5G turės vis daugiau ir daugiau paklausos abiejų“, - pridūrė Tomas. "Kalbant apie SOI, tai taps 5G era. Paprastai mes esame labai tikri".

Padėkite Kinijos bendrovėms tapti išmaniaisiais stebėtojais

„Soitec“ yra pagrindinis SOI aljanso narys. Aljansas buvo įkurtas 2007 m., Siekiant suburti pramonę ir skatinti SOI pramonės plėtrą.

SOI pramonės aljanso pirmininkas ir vykdomasis direktorius dr. Carlos neseniai dalyvavo 7-ajame Šanchajaus FD-SOI forume. Jis labai džiaugėsi matydamas visos ekologinės aplinkos pokyčius: „Kai vyko pirmasis forumas, dalyviai buvo užpildyti nuotrauka. Šį kartą dalyvavo daugiau nei 400 žmonių, o kvietimų sistema buvo priimta“.

Visos pramonės ekologijos raida kyla iš užbaigus infrastruktūrą. Dr Carlosas atidžiai paaiškino: „Norėdami gaminti SOI lustus, jums reikia vaflių, jums reikia liejyklos, jums reikia EDA, jums reikia platformos, jums reikia dizaino, IP, jums reikia substrato gamyklos galimybių, turite suprojektuoti bendrovė imsis visko. Tai yra pagrindinės dalys. "

„Dar 2014 m. Diskusijoje didžiausias dėmesys buvo kreipiamas į tai, ar buvo sukurta tiekimo grandinė. 2015 m. Pagrindinis dėmesys bus skiriamas tam, ar galima rasti liejyklą. Vėliau žmonėms kyla klausimas, ar jie gali gauti IP ir dizaino bibliotekas. Neįmanoma gauti paramos EGA ir platformai. Tačiau dabar pramonės dėmesys pamažu perėjo nuo tiekimo grandinės prie paties produkto “. Dr Carlos atkreipė dėmesį į pramonės pertvarką.

Viso SOI vystymasis buvo daugialypis žydėjimas. „Samsung“ plėtoja 18FDS masinę gamybą. Dabar branduolys daro 22FDX, ir ateityje planuojama įgyvendinti 12FDX masinę gamybą. ST plėtoja 28FD-SOI technologiją, o „Renesas“ turi savo SOTB technologiją. Tai yra unikalios vertybės, kurias suteikia SOI technologija.

Tačiau ar vykstant procesui SOI technologija susidurs su kliūtimi, su kuria susiduria pagrindiniai CMOS procesai? Pavyzdžiui, gamybos išlaidos yra aukštos, o dalyvaujančių įmonių vis mažiau. Dr Carlosas pateikė kitokią nuomonę: "SOI technologijoje daugiausia dėmesio skiriama integruoti mišraus signalo, radijo dažnių ir skaičiavimo galią. Toliau plečiantis interneto technologijai, laukas taps vis didesnis. Svarbiausia, ar mes turime galimybių Ateityje bus daugybė 200 mm ilgio plokštelių, 300 mm turės savo rinką, o egzistuos skirtingi nanotechnologijų mazgai, kad būtų galima prisitaikyti prie skirtingų rinkų. Varomoji jėga nėra tas objekto dydis, koks yra „FinFET“. ne tas pats. Mūsų dėmesys yra sutelktas į infrastruktūros sukūrimą ir technologijos optimizavimą. “

Jis taip pat sakė: „Internetas yra didelė rinka, verta milijardų. Ji turi daugybę atskyrimų ir daugybės kategorijų rinkų, o tai taip pat lemia internetinę rinkų rinką, į kurią neįtraukiama įmonė, bet daug įmonių, tenkinančių jų poreikius. Taigi, internetas. lauke, skirtingoms įmonėms reikės skirtingų vaflių liejyklų, o įvairios gamyklos turės savo rinkos poreikius “.

Dr. Carlosas labai optimistiškai vertina Kinijos rinką. Jis mano, kad Kinijos kompanijos gali gauti naudos iš pirmosios paraiškų bangos plėtros rezultatų, o vėliau pritaikyti programą naujame lygyje. Tai vadinama „išmaniaisiais stebėtojais“. Pirmtakų pagrindu „išmanieji stebėtojai“ bus racionalesni ir brandesni.

Jis sakė, kad aljansas aktyviai skatins Kinijos pramonės plėtrą: „Manau, kad aljansas ir forumas vaidins jungiamąjį vaidmenį Kinijoje ir gali įgyvendinti tarptautinės bendruomenės ir Kinijos bendruomenės tarpusavio ryšius. Jei Kinijos laisva vieta yra laisva pramonės plėtrą, tikiuosi, kad savo pastangomis užpildysime laisvas darbo vietas ir skatinsime visos Kinijos ekologinės aplinkos vystymąsi geresne ir aukštesne kryptimi “.

Iš tikrųjų Kinijoje yra vis daugiau SOI gerbėjų, kuriuos galima pamatyti iš šio SOI forumo dalyvių. Internetinėje erdvėje SOI technologija Kinijos IC įmonėms suteikė daugiau pasirinkimo galimybių. Tobulėjant 5G ir automobilių elektronikai, SOI technologija greičiausiai pradės kilti Kinijoje.