Labas svečias

Prisijungti / Registruotis

Welcome,{$name}!

/ Atsijungti
lietuvių
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
El. Paštas:Info@Y-IC.com
Namai > žinios > Sėkmingai paimkite vieną TSMC! SMIC laimi „Huawei HiSilicon“ 14 nm lustų liejimo užsakymą

Sėkmingai paimkite vieną TSMC! SMIC laimi „Huawei HiSilicon“ 14 nm lustų liejimo užsakymą

Anot „Digitimes“, „Huawei“ dukterinė įmonė „Hisilicon“ užsakė 14 nanometrų technologijos mikroschemų iš „SMIC International Semiconductor Manufacturing Co., Ltd.“ (SMIC).

Anksčiau „Huawei Hisilicon“ 16 nanometrų užsakymus daugiausia gamino TSMC, o pagrindiniai gamybos pajėgumai buvo sukoncentruoti Nandžingo gamykloje, kuri buvo pradėta eksploatuoti 2018 m. Pabaigoje. 3 milijardai, o planuojamas mėnesinis 20 000 vaflių gamybos pajėgumas.

2019 m. Gruodžio mėn. Pabaigoje buvo pranešta, kad JAV planuoja sumažinti „išvestų iš Amerikos techninių standartų“ nuo 25% iki 10%, stengdamasi užkirsti kelią ne JAV įmonėms, tokioms kaip TSMC, tiekti „Huawei“. Remiantis užsienio ataskaita, TSMC iš vidaus įvertino, kad 7 nanometrai yra gaunami iš mažiau kaip 10% JAV technologijos ir gali būti tiekiami toliau, tačiau 14 nanometrų bus ribota.

Dėl šios priežasties buvo pranešimų, kad pagrindinė „Huawei“ lustų gamykla „Hisilicon“ paspartino mikroschemų produktų perkėlimą į pažangius 7 nanometrų ir 5 nanometrų procesus, o 14 nanometrų produktai buvo išsklaidyti į SMIC, vengiant JAV pririšimo.

Be to, šių metų pradžioje „Hisilicon“ pradėjo tiekti lustus kitoms bendrovėms nei „Huawei“. Anksčiau „Hisilicon“ lustus tiekdavo tik „Huawei“.

Derindama šias dvi naujienas, pramonė mano, kad siekdamas paremti vietines vaflių liejyklas, SMIC neišvengiamai padidins Kinijos liejyklų rinkos dalį 2020 m.

Suprantama, kad SMIC pradėjo kurti 14 nanometrų 2015 m., O sėkmingai pradėjo masinę 14 nanometrų „FinFET“ proceso mikroschemų gamybą 2019 m. Trečiąjį ketvirtį. Pasiekus gamybos pajėgumus pagal planą, SMIC pietinė gamykla Pudong mieste Šanchajuje pastatys du pažangios integruotos grandinės gamybos linijos, kurių mėnesinė talpa yra 35 000.

Pirkėjai taip pat pradėjo diegti SMIC 12 nanometrų technologiją, be to, stabiliai plėtojama naujos kartos technologija. Naujoji gamybos linija ateityje padės kurti tokias naujas programas kaip 5G, daiktų internetas ir automobilių elektronika.

Tačiau SMIC generalinis direktorius Zhao Haijunas taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad didieji mobiliųjų telefonų gamintojai iš eilės išleido 5G mobiliuosius telefonus antrąjį 2020 m. Ketvirtį, o 5G statyba įsibėgėjo į pagreitį, todėl veiksniai taip pat paskatino susijusių puslaidininkių užsakymų augimą. Matomumas buvo numatytas po 3 mėnesių, tai yra antrasis 2020 m. Ketvirtis.