Labas svečias

Prisijungti / Registruotis

Welcome,{$name}!

/ Atsijungti
lietuvių
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
El. Paštas:Info@Y-IC.com
Namai > žinios > „Huawei“ eksporto riba sumažėja iki 10%? JAV arba išplėsti sankcijas „Huawei“

„Huawei“ eksporto riba sumažėja iki 10%? JAV arba išplėsti sankcijas „Huawei“

Šiandien (15), „Reuters“ duomenimis, JAV vyriausybė ruošiasi priimti naujas taisykles, kurios žymiai išplės įgaliojimus, kad būtų užkirstas kelias užsienyje pagamintoms prekėms gabenti į „Huawei“.

Praėjusių metų gegužę JAV prekybos departamentas įtraukė „Huawei“ ir jos filialus į eksporto kontrolės „subjektų sąrašą“, pagrįstą nacionalinio saugumo sumetimais, ir uždraudė JAV įmonėms parduoti programinę ir techninę įrangą bei technologijas „Huawei“, įskaitant JAV gaminamus produktus ir Kai kuriuose užsienio produktuose yra JAV technologijos; tačiau pagal dabartinius reglamentus pagrindinės užsienio tiekimo grandinės vis dar negali būti kontroliuojamos JAV vyriausybės.

Lapkritį „Reuters“ pranešė, kad Prekybos departamentas svarsto galimybę išplėsti „minimalią taisyklę“, kuri nustatytų, ar užsienyje pagamintų gaminių turinys JAV suteikia vyriausybei galią blokuoti eksportą.

Pagal dabartinius reglamentus, jei JAV pagaminti komponentai sudaro daugiau kaip 25% visos vertės, JAV gali reikalauti leidimo arba užkirsti kelią aukštųjų technologijų produktų, gabenamų iš kitų šalių, eksportui į Kiniją.

Du su šiuo klausimu susipažinę žmonės teigė, kad JAV prekybos departamentas parengė taisyklę, pagal kurią „Huawei“ eksporto riba bus sumažinta iki 10% ir išplėsta taikymo sritis, įtraukiant netechninius gaminius, tokius kaip plataus vartojimo elektronika, įskaitant nejautrius lustus.

Žmonės, susipažinę su šiuo klausimu, teigė, kad jeigu kitos vyriausybinės agentūros patvirtins priemonę, per kelias savaites gali būti paskelbta taisyklė, vadinamoji galutinė taisyklė, ir nebus galimybės viešai komentuoti, kol įsigalios naujoji taisyklė.

Be to, JAV komercijos departamentas parengė reglamentą išplėsti vadinamąsias tiesioginio užsienio produkto taisykles, pagal kurias JAV reglamentuos užsienio prekes, pagrįstas JAV technologijomis ar JAV programine įranga. Žmonės, susipažinę su šiuo klausimu, teigė, kad naujasis reglamentas bus skirtas žemų technologijų gaminiams, pagrįstiems JAV technologijomis, pagamintiems užsienyje ir gabenamiems į „Huawei“.