Labas svečias

Prisijungti / Registruotis

Welcome,{$name}!

/ Atsijungti
lietuvių
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
El. Paštas:Info@Y-IC.com
Namai > žinios > TSMC paskelbia praėjusių metų subsidijų sumas gamykloms žemyninėje Kinijoje ir Japonijoje

TSMC paskelbia praėjusių metų subsidijų sumas gamykloms žemyninėje Kinijoje ir Japonijoje

TSMC pastaraisiais metais aktyviai įsteigė gamyklas užsienyje ir gavo dideles subsidijas iš priimančiųjų šalių/regionų.TSMC finansinės ataskaitos rodo, kad 2023 m. Bendrovė gavo 47,545 milijardo naujų Taivano dolerių (maždaug 10,87 milijardo Kinijos juanių) subsidijų iš žemyninės Kinijos ir Japonijos, tai yra 5,74 karto daugiau nei ankstesniais metais.Taip pat yra galimybė gauti papildomų Japonijos vyriausybės subsidijų, taip pat naujų JAV ir Vokietijos vyriausybių subsidijų.

TSMC pažymėjo, kad Japonijos ir žemyninės Kinijos valdžios institucijų teikiamos subsidijos pirmiausia skirtos kompensuoti išlaidas, susijusias su nekilnojamojo turto įsigijimu, pastatų statyba ir pirkimo įranga, įskaitant subsidijas gamyklų statybai ir veiklos išlaidoms.

Be to, tikimasi, kad TSMC atidėta gamykla Arizonoje, JAV, 2025 m. Įsitrauks į masinę gamybą, turėdama galimybę gauti JAV vyriausybės subsidijas gamyklos statybai.Pramonės atstovai mano, kad didelės JAV vyriausybės subsidijos galėtų paskatinti TSMC pagerinti savo įsipareigojimą kurti naujas gamyklas.

Tačiau puslaidininkio Fab ir susijusios įrangos kūrimo išlaidos gali siekti apie 10 milijardų JAV dolerių, o dar daugiau - pažangiems proceso įrenginiams.Taigi įvairių vyriausybių subsidijos tik sumažina sąnaudas, o vykstančios veiklos išlaidos ir mokesčiai yra svarbūs iššūkiai TSMC būsimai tarptautinei plėtrai.